Programy denního užití.

  1. Windows Seven PRO – protě jsem Woknař 🙂
  2. MS Office 2010 – koupil jsem si nový hlavně kvůli EXCELU a jeho mikrografům. Dále používám hlavně kontingenční tabulky. Mile mě překvapilo, že nativně otevírá soubory OpenOffice; ten už nainstalovaný nemám 🙂
  3. EverNote – pro poznámky, mám vše na jednom místě. Dávám si sem nápady, krásně se sem vkládají i tabulky z webu, vkládají screenshoty a hlavně je to propojené s mobilem. Mobil pak používám krásně místo notýsku, mám ho všude s sebou, nic nezapomenu.
  4. Total Commander – není lepšího správce souborů.
  5. Skype, QIP jako ICQ klienta.
  6. Firefox a spoustu doplňků – viz dále. Taky Chrome i Operu – každé mám nastavené pro něco jiného. Chrome pro mail, Facebook Firefox čistě práce, správa PPC, analytics (prostě firemní, čistě pracovní nastavení). Operu pro práci, optimalizace slovenských webů – nastaven .sk google, SK prostředí… Všechny již podporují mouse gestures (gesta myší) a různé pluginy. Narozdíl od zcela nepoužitelného IE. Kill Bill. 🙂
  7. XnViev – prohlížeč obrázků. je rychlý, pomocí CTRL+SHIFT+V pak ze schránky importuje screenshoty, umí je jednoduše oříznout, což většinou stačí. Používám Minimal verzi.
  8. Paint.dot net – free editor obrázků, používám pro připisování informací do screenshotů pro prezentace či informace pro klienty.
  9. Xmind – prográmek pro tvorbu myšlenkových map. Luxusní pro zpracování struktury webu. Má i placený mód, který přes webu umožňuje sdílení souborů, společnou práci na nich. Dříve jsem používal FreeMind, ten bohužel neuměl pěkně formátovat strukturu mapy.
  10. Keep password safe – správce hesel, v jednom souboru mám ZAHESLOVANÝ seznam loginů. Je to open source program, prověřený autoritami, takže tomu celkem věřím. A taky stačí pak zálohovat pouze 1 soubor a pamatovat si jedno (komplikované a dlooouhé) heslo.
  11. FOXIT pdf reader – místo Acrobatu. Celá instalace má cca 10 Mega místo cca 300 mega Acrobat readeru, navíc je fakt rychlý, takž soubor otevřu za 2 vteřiny místo půl hodiny v Acrobatu 🙂
  12. FinePrint – virtuální tiskárna, šetří to papír. Umí jakýkoli dokument tisknout 2 (4,8,16) stránek ja jeden list papíru. K tomu umí třeba přidá datum, název souboru a tím je jasné, jaký dokument je vytištěný… po půl roce se fakt hodí 🙂 Dá se taky najednou vytisknout třeba 10 dokumentů a tiskonout je třeba do -pdf.
  13. PDF creator – free – virtuální tiskárna, vytiskne cokoli do PDF.
  14. PDFSAM – umí spojovat, rozdělovat .pdf soubory do jednoho souboru. Je super, když klientovi místo 5 souborů můžu poslat pouze jeden, líp se s tím pracuje. Používám placenou verzi, umí pdf i zamykat, zadávat meta data.
  15. NERO – na vypalování prostě nejlepší. Už od dob Říma. Používám placenou verzi.
  16. Notepad++ – vylepšený textový editor. Umí zvýrazňovat i HTML a další syntaxe.
  17. XENU – projde „všechny“ stránky zadaného webu, vypíše stavové hlášky podle HTTP hlaviček, udělá seznam všech stránek, vč. jejich titulků a popisků. Tím dá náměty, na jaká slova optimalizuje konkurence. Je taky dobrý na vytvoření podkladů pro redirectovací mapy.