Otíka. Prodáváme Otíka. Francouze, který mi změnil pohled na auto s … < >, pardon, Renaultem ve znaku. Když jsem se poprvé vezl, frčel jako slušný dvoulitr. Posezení jako v autobuse, fúra místa pro dlouhý nohy, v kufru dvě velký koloběžky. Pro Oktávkáře zvyklýho na línou jedna.šestku, ze který se vystupuje v pokleku dost nebe a dudy.

Taky se s ním dá dobře parkovat, jak mi ukazovala má milá. Ta mě taky párkrát poslala něco přinýst, bylo to jako schovka. Prý „je to ve schránce pod sedadlem“, příště „je to ve schránce u spolujezdce“, příště „je to ve schránce pod koberečkem u řidiče“, příště… „je to ve dveřích, v tý menší zavírací“, no asi Francouzky potřebujou spoustu místa na šminky nebo Francouzi spoustu místa na pánskou ochranu nebo co. Mimochodem sedadla jsou pěkně šoupat, sklápět a když se vydělá komplet zadní řada je tam spooousta místa.

Evidentně má Otík dost dalších vychytávek – zatmavovací zpětný zrcátko, abych mou milou moc neoslňoval, lehce zatmavený skla, vzádu pultíky, roletky, aby se líp spalo, ISOfixy, ať se dá připoutat prtě, polokožený sedadla, takže se nepotí zadek, tuna airbagů vpředu i vzádu, elektronická poloautomatická brzda, ať to necouvá v kopci. Nečekaně se zapne tlačítkem Start. Nebo Stop?

Mezi vychytávky patří i servisní hlášky v Němčině, původní autorádio s CDčkem, co se samo zesiluje a zeslabuje podle rychlosti (to jako fakt!), okna komplet v elektrice, ASR a ESP a takový ty pomocný serepetičky. Klasický neduhy z výroby jako cívky, startér i vadný display jsme za ty roky už odstranili. Teda náš dvorní servisák odstranil. S nuancema je potřeba u Francouzů prostě počítat. Lak si už taky něco užil, provozní šrámy included. Ale rezavej Otík zase není, to ne.

A taky to něco nemá. Klíčky. Je k němu jen kartička, co se nosí v baťohu. Teda kabelce, samozřejmě sladěný s botama. A taky fakt nemá hnědou metalízu. Je sice napsaná v techničáku, ale Otík je prostě stříbrnej. Nebo šedostříbrnej.

Kdo znáte práci s magickýma čísílkama, tak použijte VF1JM0J0H30031216. Měli byste vidět Renault Megane Scenic EXPRESSION, 83 kW, 1.6 motor, EURO 4 a 2004 jako datum narození. V Techničkáku uvidíte STK do 12/2023, prošel bez závad.

Odsloužených má kolem 175 tisíc kiláků a se svojí 1.6 pořád táhne tak, že na svitavský 35 předjede pár kamionů. Bumbá k tomu docela přiměřeně, rozhodně míň, než já IPY od Clocku z Potštejna. Btw na ni je chladicí přihrádka vepředu. No, bude nám chybět, ale potřebujeme už něco většího. Asi autobus. Od Renaultu. On je totiž návykovej.

Přibrat si k Otíkovi za rozumný peníz můžete i příčníky na střechu a zimní sadu kol. To bude chtít ale něco dobrýho donést. Ať to zapijem. Za mou milou Danielu, Karel.

Připravte si 70 tisíc a ozvěte se Daniele k nám do Dolní Rovně (kousek od Dašic, Holic, Pardubic), vesela.daniela@email.cz nebo 777 948 656.

Líbí se vám? Tuto zde kontakt na Danielu